2009. augusztus 15., szombat

Esztergom CAC


Egy hete tartozom ezzel a bejegyzéssel, de mentségemre legyen mondva,hogy nem volt túl kellemes ez a hét.


Hol is kezdjem..?

Bírált: Borsfai Csaba

Az esztergomi helyszínt elég nehezen találtuk meg..egy hídon kellett átmenni a Prímás-szigetre, azonban a hídon átkelve nem találtuk a CAC táblákat. Mentünk az orrunk után; aztán egyszerre csak ott voltunk.
Miután kicuccoltunk elindultunk megkeresni a ringünket. A térkép,ami a kiállítókat tájékoztatta fordítva volt kitéve, így gyakorlatilag körbejártuk az egész területet. :)
Árnyék viszonylag kevés volt (egy sportpálya adott otthont a kiállításnak); viszont a fű nagyon szép volt, sehol egy gaz, vagy oda nem illő dolog. Kicsit fújt a szél, de azért így is nagy volt a meleg, és a ringekben sem volt árnyék.
(Erről egy "dal" jutott eszembe, kiállítókra átírva valahogy így hangzik:
Ha túl sok a fa az a baj, ha kevés a fa az a baj,ha sok a levél az a baj, ha meleg van az a baj, ha hideg van az a baj, ha sportcsarnokos az a legkisebb baj. :D )

A ringekbe teljesen amatőr segéd-személyzet került, nem volt ringtitkár (aki behívta volna a kutyákat); így egyik pillanatban arra eszméltem,hogy jesszusom, mi következünk...

A kutyákat egy általános iskolai padon kellett állítanunk (sajnálatos módon semmi csúszás-gátló dolog nem került rá), így ez a mozzanat mindenki számára kínos volt kissé, hiszen a kutyák korcsolyáztak a padon...

Arthurral Nyílt osztályban Kitűnő 2, ResCAC címet szereztünk.
A ringbeli körülményeket rontotta az is,hogy az egyik kutya meglehetősen agresszíven viselkedett a körben (a másik 2 kutyával szemben), ezzel teljesen felborította a rendet. Szerencsére Arthurral sikerült így is megfelelő teljesítményt nyújtanunk, a körülmények ellenére nagyon szépen dolgozott "Manó". :)))

Előttünk Multi CH Armadel's Masters Choice végezett K1, CAC címmel. Azért említem meg őt, mert először nem értettem,hogy egy 4 éves kutyát,akinek ilyen eredményei vannak, miért Nyílt osztályban visznek, hiszen ott a Champion osztály is. Aztán felvilágosítattam arról a szabályról,hogy a HCH címet csak Növendék, vagy Nyílt osztályból lehet megszerezni, Ch osztályból nem. Azért ez így nem fair.. Persze ez csak az én kis véleményem,de azt hiszem jópáran egyetértenek velem... (Ha valaki esetleg megindokolná,hogy ez miért lett így..nagyon megköszönném!!)

Köszönjük szépen Art kozmetikáját Mónikának; a remek társaságot Tivadaréknak!
Önmagamnak is "hálával tartozom", ugyanis a fényképezőgépünkhez nem töltöttem fel az elemeket, csak úgy elraktam,így egyetlen fotót sem tudtunk készíteni. :(((

1 megjegyzés:

Molnár Ágnes írta...

B.gyarmaton "tali" el ne felejtsd :o)))